Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás szeptember 17, szerda.
Az aszalt áfonya müzlibe, zabkorpába keverve kellemes ízt ad az élelmiszernek, ugyanakkor a konyhában is hasznosítható: kiváló mártásokat (vörös húsokhoz), szószokat lehet készíteni a felhasználásával, illetve édességek készítéséhez is gyakran felhasználják.
Az aszalás az egyik legősibb tartósítási eljárás, melynek célja a vízelvonás. Aszalással a friss gyümölcsök víztartalma kb. 80%-ról 20% alá csökken. Ekkora nedvességtartalom mellett a romlást okozó mikroorganizmusok életképtelenek, de az aszalás során a gyümölcsök megőrzik az értékes tápanyagtartalmuk, rostanyaguk nagy részét. Az aszalt gyümölcsök íze erőteljesebb, mint a friss gyümölcsé, és koncentrált cukortartalmuk miatt édesebbek.
Cukor, vörös áfonya, étkezési sav: citromsav, fekete bodzalékoncentrátum, napraforgó olaj.
Energia (kJ/kcal): 1230 kJ/294
Zsír: 1,3 g, amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
Szénhidrát: 65 g, amelyből cukrok: 47 g
Élelmi rost: 5,7 g
Fehérje: 0,5 g
Só: 0,01 g
Gazdag A-, D-, C-vitaminokban és vastartalma is nagy. Magas a csersav- és foszfortartalma miatt kitűnő vértisztító. Megelőzi a vérerek törékenységét, csökkenti a kalcium lerakódását az erekben.
Száraz és hűvös helyen tárolandó.