Elfogyott
sűrítőanyag (konjakgumi E425).
Energia: 770 kJ / 193 kcal
Zsír: < 0,5 g
Amelyből telített zsírsavak: < 0,5 g
Szénhidrát: 2,1 g
Amelyből cukrok: < 0,5 g
Rost: 88,2 g
Fehérje: 0,6 g
Só: 1,25 g
A konjakgumi vízben oldódó lisztszerű, színtelen, szagtalan, törtfehér por (hidrokolloid), amelyet a konjaklisztből vizes extrakcióval állítanak elő. A konjakliszt az Amorphophallus konjac évelő növény gyökeréből előállított tisztítatlan nyers termék. A konjakgumi fő összetevője a glükomannán, egy vízben oldódó, rendkívül nagy vízmegkötő képességű élelmi rost.
Kiválóan alkalmas főzelékek, krémek, pudingok sűrítésére, valamint sütemények, tészták, péksütemények tésztájába, a tészta állagának javítására. Mivel nagyon gyorsan nagyon sok vizet képes megkötni a konjak liszt, ne kerüljön gyermekek kezébe!
A liszt szárazon, magában történő fogyasztása tilos, mert fulladásveszélyes! Konjak liszttel készült ételek fogyasztásakor sok folyadékot szükséges inni!
Száraz, hűvös helyen!