Szafi Free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztához 1000 g
Termékleírás
A Szafi free lisztkeverék expressz 1000g gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes és kelesztés nélküli édes és sós "kelt" tészták készítésére kiválóan alkalmas. Pillanatok alatt elkészíthető vele a kívánt étel. Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend fontos alapanyaga lehet. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, viszont természetes módon előforduló cukrokat igen.
Összetevők
Gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav). A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben
Energia: 1398 kJ / 331 kcal
Zsír: 1,9 g– amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 65,2 g– amelyből cukrok: 2,1 g
Rost: 13,8 g
Fehérje: 6,5 g
Só: 0,03 g
Recept ötlet: Szafi Free fonott kalács
Hozzávalók (490 grammos kalácshoz)
- 250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
- 55g por eritrit (vagy porcukor) – fontos, hogy por állagú legyen
- 1g himalája só
- 1g szódabikarbóna
- késhornyi vanília őrlemény
- 1 citrom héja (kb. 10g)
- 30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
- 260g szobahőmérsékletű víz
- ízlés szerint aszalványok, pl. mazsola
- kenéshez: 10g frissen facsart narancslé
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt.
- Két külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk a tésztát, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc).
- Az összeállított tésztát 5 percig pihentessük.
- Osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen vékonyodjanak.
- Lazán fonjuk össze a rudakat.
- Sütés előtt kenjük le narancslével.
- Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük, majd újra kenjük le és további 15 percig süssük 200 fokon.
- Rácson hagyjuk langyosra kihűlni, majd ízlés szerint fogyasszuk.