Elérhetõ
Az acerola vagy barbadoszi cseresznye körülbelül 5 méter magasra megnövő bokor vagy fa. Nagy mennyiségű, 1-2 cm átmérőjű, piros gyümölcsöt terem; ezek puhák, lédúsak, kellemes zamatúak. Az acerola gyümölcs értékét az adja, hogy jelentős mennyiségben (4,5 %) tartalmaz C-vitamint.
Több mint 50-szerese a narancs C-vitamin tartalmának.
Ezen kívül sok káliumot, magnéziumot és A-vitamint is tartalmaz. A brazilok a népi gyógyászatban vérzéscsillapításra, szíverősítésre használták. Egy maroknyi friss acerola vagy egy fél csésze frissen kipréselt lé, naponta 2-3 alkalommal meggyógyítja a lázat és a vérhast. Manapság az acerolából C-vitamin tablettákat és bőrápoló szereket készítenek, de jó hatású a vérszegénység, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, reuma és tbc fertőzés esetében is.
Ezen kívül sok káliumot, magnéziumot, A-, B1-, B2- és B3 vitamint is tartalmaz.