Elérhetõ
Amennyiben szerda 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 17, péntek.
A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud, és nem kell újra ültetni, ami egy megújuló cukorforrást jelent. Ez nemcsak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.
A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz, amelyet később a rum gyártásához használnak fel. A színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.
A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz, mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés- és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz az ételekhez.
Összetevők: nádcukor. Nem ökológiai gazdálkodásból.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Magyarország.