Elérhetõ
Amennyiben péntek 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 21, kedd.
Napjainkban egyre több káros hatással találkozunk, mint például a szennyezett víz és levegő, pollenek, tartósítószerek és stresszes életmód, melyek károsítják szervezetünket. Ezen terhelések hatására egyre több szabadgyök termelődik, amelyek veszélyeztetik egészséges sejtjeinket.
A szabadgyökök termelése a szervezet önfenntartó funkciójában is fontos szerepet játszik, hiszen sejtjeink egy része a kórokozók elpusztítására termel szabadgyököket. Mindaddig nincs gond, amíg ez a folyamat egyensúlyban van, de a túlzott szabadgyök-termelés károsíthatja az egészséges sejteket is.
Nagyon fontos, hogy megfelelő táplálkozással és tápanyagokkal próbáljuk fenntartani vagy visszaállítani a szervezetünk természetes egyensúlyát. Szentgyörgyi Albert 1936-ban állította, hogy a szőlőmag tartalmazza a legtöbb természetes antioxidánst.
A Nature Cookta szőlőmag finom őrlemény gazdag antioxidánsokban, polifenolokban, amelyek segítenek az oxidatív folyamatok meggátolásában. Az átlagos polifenol tartalma 2500 mg/100 g, ráadásul a különleges eljárás miatt a felszívódásuk is kimagasló.
A kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen felhasználhatjuk a konyhában: süteményekhez, palacsintákhoz vagy akár fonott kalácshoz is adhatjuk. Kb. 3%-os arányban keverhető a liszthez. Továbbá, mézzel és vízzel keverve arcpakolást is készíthetünk.
A terméket száraz, hűvös helyen tároljuk.