Elfogyott
A Nature Cookta Konjac liszt egy magas rosttartalmú, kiválóan sűrítő lisztféleség, mely az Ázsiából származó ördögnyelv gyökeréből készül. Nagyszerű alternatíva a hagyományos búzaliszt helyett.
Ez a liszt tökéletesen alkalmas ételeink állagának javítására, mártásaink elkészítésére, és süteményeinket, édességeinket is egészségesebbé tehetjük. Az ördögnyelvet Dél-Kelet Ázsia és Amerika magasan fekvő területein termesztik, ahol a 800 méteres magasságok levegője ideális termőhelyet biztosít e különleges növény számára.
A konjac liszt vízmegkötő képessége óriási, mely fő alkotóelemének, a glükomannánnak köszönhető. Molekulái a saját tömegüknél háromszázszor több folyadékot képesek megkötni, lehetővé téve ételeink sűrítését.
A konjac liszt sűrítéshez való felhasználásakor körültekintően kell eljárnunk. Fontos, hogy először hideg vízben keverjük el a lisztet, és csak ezután öntsük közvetlenül a forró ételre. Így elkerülhetjük, hogy a liszt egy nagy csomóba álljon össze. Sütéshez elegendő egy kávéskanálnyi konjac lisztet keverni a különböző maglisztekhez. A főzés és sütés mellett nagyszerű összetevője édességeknek, például pudingoknak, és zseléknek is használható.
Konjac liszt használatával egészséges, alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú ételek készíthetők, magas rosttartalmával (100 grammban 82,8 gramm) hozzájárul a bélrendszer egészséges működéséhez és az emésztéshez. Az alacsony szénhidrát- és kalóriatartalom miatt népszerű alapanyaggá vált a fogyókúrázók és diétázók körében.
Fedezze fel ezt a különlegesen erős vízmegkötő képességű lisztet, és készítsen egyszerre finom, és egészséges ételeket családja és barátai számára!
Energia-/kalóriatartalom: 755 kJ / 187 kcal
Fehérje: 0,9 g
Szénhidrát: 87 g (ebből cukor: 0 g, keményítő: 3,3 g, ebből rost: 82,8 g)
Zsír: 0,5 g
A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek.