Elérhetõ
Amennyiben szerda 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 17, péntek.
Gyakran előfordul, hogy az ősi, rég elfeledett növényeket újra felfedezi az emberiség. Így történt ez a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kendermaggal is. Kiemelkedő értékei miatt évszázadok óta szerepel az étlapon.
A Nature Cookta Kendermagliszt alapanyagát vegyszermentes hidegsajtolással készítik. A kendermagból kisajtolják az olajat, az így kapott szárazanyagot pedig lisztté darálják.
A földművelés kezdete óta termesztett növény. Mindennapi étke volt őseinknek, már a honfoglalás előtt ismerték. Hazánk területén közel 9000 éve termesztik. A hasznos és sokoldalúan használható növényt a kínaiak i.e. 2800 évvel ezelőtt kötelek és szövetek készítésére használták. A szkítáknak köszönhető, hogy Észak-Európába is eljutott. A nagy éhínségek idején a kendermag jelentette az életmentő táplálékot Ausztráliában, Európában és Kínában. A magokat a szépség-, élelmiszer és a gyógyszeripar is hasznosította. Növekedése közben nem zsákmányolja ki a talajt, lehullott levelei segítik megőrizni a nedvességet. Egy hektáron a hozam elérheti akár a 20 tonnát is.
Nature Cookta Kendermagliszt sokoldalúan felhasználható liszt. Süthetünk vele kenyereket, lepénykenyereket, pizzatésztákat és péksüteményeket egyaránt. A búzalisztet helyettesíthetjük teljes egészében kendermagliszttel, de elegyíthetjük más maglisztekkel is. Müzlikbe vagy turmixokba keverve tápláló reggelit készíthetünk belőle vagy sűríthetjük vele főzelékeinket. Az eredmény minden esetben nagyon laktató étel lesz. A vegetáriánus és a vegán életmód követőinek kifejezetten ajánlott lisztféleség. Erősen karakteres aromája meghatározza az elkészített ételek végső ízvilágát.
100 % kendermagliszt
Energia: 1318 kJ/318 kcal
Zsír: 9,13 g, amelyből telített zsírsavak: 2,4 g
Szénhidrát: 3,8 g, amelyből cukrok: 2,7 g
Fehérje: 32,19 g
Só: 0 g
Száraz és hűvös helyen tárolandó.