Elérhető
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 16, szerda.
A psyllium husk avagy az útifű maghéj ételeink elkészítésénél sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít. Az Indiából és Iránból származó növény egyre nagyobb ismertségnek örvend már hazánkban is. Nagy vízmegkötő képességének köszönhetően folyadékkal érintkezve zselészerű anyaggá változik.
A Nature Cookta basic Útifű maghéj konyhai felhasználása igen sokrétű, egészen a levesektől a desszertekig terjed. A paleós kenyereknél gyakran előfordul, hogy vizessé válik a tésztájuk. Ez a probléma az útifű maghéj használatával megelőzhető. A kenyérre kenhetünk maghéjjal dúsított vajat, pástétomot, fűszeres olajat. A reggeli müzli is ezzel a kivételes alapanyaggal lesz ínycsiklandóan finom.
Leves főzésénél rántás helyett is használhatjuk, főzelékek sűrítésénél pedig a fehérliszt helyett részben vagy egészben alkalmazhatjuk. Tésztaételeink szószainak sűrítésére is kiváló.
Előnye, hogy teljesen jól elkeverhető hideg folyadékban is, emiatt kitűnő lehetőség főzés nélküli pudingok elkészítéséhez: gyümölcsös, diós, mandulás keverékhez keverjünk kókusztejszínt, almalében áztatott mazsolát és annyi maghéjat, hogy puding állagú masszát kapjunk.
Két éven aluli gyermekek, vagy várandós, szoptató nők számára fogyasztását nem ajánljuk.
Az útifű maghéj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz:
útifű maghéj