Elérhetõ
Amennyiben csütörtök 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás március 25, kedd.
A hajdina, vagy másnéven pohánka régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott. A hántolását is házilag oldották meg hézagosra állított malomkövek között átdörzsölve távolították el a kemény héjszerkezetet.
A NATURKONYHA fedezte fel ismét, és bár íze sajátosan különleges, erős, talán pont ezért is egyre népszerűbb. Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hajdinahántolás fehéres színű, íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé.
A hajdina beltartalmi értékei mindkét féle hajdinának egyformán említésre méltóak. A legújabb kutatások alátámasztják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél.
A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jól ismert orosz kása alapanyaga. A hajdina főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz.
Allergének a termékben: nincs.
Energia: 1448 kJ (346 kcal)
Zsír: 2,7 g - amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 63,3 g - amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 12,6 g
Rost: 5,9 g
Só: 0,01 g
Válogatás és átmosás után kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Csíráztatás: 8 óra áztatás és 3-4 nap csíráztatás után közvetlenül fogyasztható. Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Lengyelország.