Elérhetõ
Amennyiben péntek 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 21, kedd.
A Dél-Indiában honos növény szárain termő, ovális alakú 1-2 cm-es hüvelyekben található magok adják a fűszert. Íze kissé citromos, eukaliptusz és kámfor mellékízű, aromája átható, jellegzetes.
A jó minőségű kardamom hüvelye épp és zárt, ennek érdekében kézzel szedik, majd lassan szárítják. Munkaigényessége miatt az egyik legdrágább fűszer a világon.
Forgalomba kerül egészben, őrölve vagy tisztított mag formában is. A fehér kardamom a kardamom blansírozott változata, ezt főként az indiai konyha használja édességek készítéséhez.
A curryk és más fűszerkeverékek része, főtt-vagy pikáns húsokhoz remekül illik. Felhasználás előtt a magokat kissé roppantsuk össze.
A kávéba vagy teába rakott, kissé megrepesztett kardamommag nagyszerű aromát és illatot kölcsönöz az italunknak.
Indiában étkezés után kardamommagot rágcsálnak a lehellet illatosítására és az emésztés serkentésének érdekében.