Elérhetõ
Amennyiben péntek 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 21, kedd.
A Lakshmi fehérbors őrölt változata az érett, piros színű bogyók héjának áztatásával és dörzsölésével készül. Az így kapott világos színű termés a fehér bors, amely kevésbé csípős, mint a fekete bors.
Vietnám
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
A borsról kizárólag, mint a fűszerek királyáról lehet és érdemes beszélni. A világ legelterjedtebb ízesítője, amely szinte minden nemzet gasztronómiájának nélkülözhetetlen elemévé vált. Az ókorban és középkorban ára megegyezett az aranyéval, és legalább annyira elfogadott fizetőeszköznek számított. Birtoklásáért, kereskedelméért birodalmak vetekedtek, és tulajdonképpen ez a fűszer volt a nagy felfedezések katalizátora.
A csípős aromája kiemeli az ételek ízét, de az elfogyasztott mennyiséggel érdemes óvatosan bánni, ugyanis izgatja az emésztőrendszert. A bors használható őrölve és egészben is. Az őrölt bors esetében, minél finomabb az őrlés minősége, annál erőteljesebben adja ki aromáit.
A fekete bors, fehér bors és zöld bors ugyanazon növény termései, csak különböző érési állapotban szüretelik őket, továbbá a feldolgozásuk is eltérő. A szemeket érett állapotukban szedik, majd több napon keresztül áztatják, hogy a héjuk megpuhuljon. Ezt követően eltávolítják a szemek külső felületét, majd szárítják. Aromája lágyabb, kellemesebb és kevésbé csípős, mint a feketeborsé.
A fehérbors felhasználása szinte minden ételféleséghez jól használható, levesektől a hús- és halételeken át, egészen a péksüteményekig. Aki érzékeny a borsra vagy diétás étrendet követ, borsikafűvel kiválthatja.
Száraz és hűvös helyen tárolandó.