Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás június 18, szerda.
Az olajos magvak telítetlen zsírsavakban, illetve rostban gazdagok, és hozzájárulnak a szervezet nyomelem- és vitamin szükségletének kielégítéséhez.
A dió az egyik legértékesebb csonthéjas gyümölcs, az egészség jelképe, hiszen bőségesen tartalmaz zsírsavat, fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat. Magas fehérje tartalma miatt a vegetáriánusok sok olyan tápanyaghoz juthatnak, amelyeket az ember hagyományosan csak állati táplálékokból vehet fel.
Ásványi anyagok közül kiemelten magas a kalcium, kálium, magnézium, foszfor, cink, mangán tartalma. Vitaminokból főként B1-, B2-, E és C-vitamin tartalma jelentős.
Ezen kívül a dió fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét.