Elfogyott
Bár nem a magvak családjába tartozik, mégis a snack termékekhez soroljuk legújabb termékünket, a csicseriborsót, amely sós, chilis és barbecue-s ízesítésben érhető el.
A csicseriborsó évszázadok óta ismert növényünk, amely méltatlanul került feledésbe. A reform konyha és egészségtudatos táplálkozás népszerűsödésének köszönhetően, egyre többen ismerik e remek terméket. A csicseriborsó nagyjából 20%-ban fehérjét, 40%-ban szénhidrátot, B1- és B6-vitamint, valamint folsavat tartalmaz, emellett ásványi anyag tartalma is kedvező.
Jelentős mennyiségben megtalálható benne a magnézium, vas és cink, amelyek szervezetünk számára a mindennapok során nélkülözhetetlen ásványi anyag forrásai.
Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat. Felbontás után javasolt rövid időn belül elfogyasztani.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Csicseriborsó, napraforgóolaj, tengeri só.
Energia: 1804 kJ / 431 kcal
Zsír: 15,1 g, amelyből telített zsírsavak: 4,3 g
Szénhidrát: 40 g, amelyből cukrok: 3,5 g
Fehérje: 20,8 g
Só: 1,6 g
egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)