Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás április 30, szerda.
Az inzulintermelésre gyakorolt hatása rendkívül alacsony, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. A többi cukoralkoholhoz hasonlóan nem okoz fogszuvasodást, mert a szájban található baktériumok nem tudják feldolgozni. Candida diétások is használhatják. Az eritritol édeskés – savanykás, nem fűszeres élelmiszerekben kiváló ízfokozó hatással bír.
A sütésnél a használata hosszabban tartó frissességet és puhaságot, ezáltal (és gombaellenes hatása révén) hosszabb eltarthatóságot kölcsönöz a termékeknek. Vízmegkötő képessége miatt nedvesítőszerként, azaz stabilizátorként is használják. A kis páratartalom szárító hatását semlegesíti, ezért sütéshez, főzéshez, ételek édesítésére ideális választás.
Az eritritol természetes cukoralkohol. Édesítőereje 60-80 %-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. 160 °C-ig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze. Nagy része gyorsan felszívódik a vékonybélben, így nincs puffasztó és hashajtó hatása, mint más cukoralkoholnak. A felszívódott mennyiségnek több, mint 90%-a változatlan formában távozik a szervezetből, emiatt energiatartalma igen csekély.
100 % ERITRITOL