Elfogyott
Ünnepi bejgli szénhidrátcsökkentett lisztkeverék Nettó tömeg: 200 g (+/-5g) - MEDIUM
Mentes étkezés esetén se mondj le a karácsonyi klasszikusról. Melyik töltelék a kedvenced? Ezzel az alapliszttel kétfélét is készíthetsz könnyedén, mellékíz nélkül.*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék
Elkészítés: a 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.200 g) adj 40 ml langyos vizet, 30 ml friss citromlevet, 60 g poreritritet és 60 g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át a tésztát. Oszd ketté, ezután szilikonos lapon, alá és fölé lisztezve nyújtsd kb. 24x28 cm-es téglalappá. Kend le a kívánságod szerinti töltelékkel. Tekerd fel a tésztát a rövidebbik felénél, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, hagyd rászáradni, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc. TÖLTELÉK TIPP: 2 rúdhoz 200 g darált mák vagy dió, 100 g poreritrit, citrom reszelt héja és leve, vanília magja, mindezt kb. 100-130 ml forró növényi tejjel krémesre keverni
Tojás nélkül: 150 ml víz + 20 ml citromlé + 90 g lágy kókuszzsír. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt, útifű maghéj liszt, savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát
.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.