Elfogyott
A mandulafa termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi és legismertebb. A mandula kiváló B1, B2, B6 és E-vitamin forrás.
Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, kálcium és magnézium említendő, de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort is. Nyomelemei közül a vas, mangán és cink kiemelendő. Gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják! Fogyasztása diófélékre érzékenyeknek nem ajánlott!
Mivel jól fűszerezhető, édes és sós ételek készítésére egyaránt alkalmas. Tökéletes kenyér, kalács, piskóta, muffin készíthető belőle.
Spanyolország
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Energie: 2608 kJ / 623 kcal
Fehérje: 24,1 g
Zsír: 54,1 g
Telített zsírsav: 4,22 g
Szénhidrát: 10 g
Cukor: 6,9 g
Rost: 10,7 g
Só: <0,01 g