Leírás
Éden Prémium Bake-free Gluténmentes lisztkeverék piskóta-muffin 1000gÖsszetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt [köles: Lengyelország], teff liszt), tápióka keményítő, útifű maghéj liszt, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav). Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli muffinok és piskóták készítéséhez. Elkészítési javaslat: Vaníliás szelet recept: Hozzávalók: 250 g lisztkeverék 90 g Eden Premium eritrit 1 teáskanál vanília aroma, vagy őrlemény 310 g szoba hőmérsékletű víz Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy 24x24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25 perc alatt. Ízlés szerint megkenhetjük kedvenc krémünkkel, lekvárunkkal. Forgathatunk bele gyümölcsöket, csokoládét. Ízesíthetjük kedvenc fűszereinkkel. Hozzávalók 5 darab muffinhoz: 125 g lisztkeverék 45 g Eden Premium eritrit fél teáskanál vanília aroma vagy őrlemény 155 g víz Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos muffin formákba. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20 perc alatt. Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:Energia:1342 kJ/343 kcalZsír:2,5 g-Amelyből telített zsírsavak:0,5 gSzénhidrát:66,8 g-Amelyből cukrok:0,2 gRost:8,5 gFehérje:9 gSó:0,05 g Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Átlagos tápérték 100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített muffinbanpiskótában:Energia:635 kJ/152 kcal 620 kJ/148 kcalZsír:1,1 g1 g-Amelyből telített zsírsavak:0,2 g0,2 gSzénhidrát:45,5 g44,5 g-Amelyből cukrok:0,08 g0,08 g-Amelyből poliolok:15,9 g15,5 gRost:3,7 g3,6 gFehérje:3,9 g3,8 gSó:0,02 g0,02 g A kisült, kész, a recept alapján elkészített muffin átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 29,6 g. A kisült, kész, a recept alapján elkészített piskóta átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 29 g. A változó éghajlati viszonyok és a termő területek eltérő tulajdonságai miatt minden alapanyagnak, szállítmánynak különböző lehet a pontos tápértéke. Igyekszünk honlapunkon folyamatosan frissíteni az adatokat, de kérjük minden esetben figyelmesen ellenőrizze a terméken szereplő hátsó címke értékeket, mivel mindig az az irányadó. Gluténmentes üzemben készült. Származási hely: Magyarország. Tárolás: Száraz, hűvös helyen. Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.