Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás április 30, szerda.
1000 g
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt [köles: Lengyelország], teff liszt), tápióka keményítő, útifű maghéj liszt, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav).
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt- és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli muffinok és piskóták készítéséhez.
Elkészítési javaslat:
Vaníliás szelet recept:
Hozzávalók: 250 g lisztkeverék, 90 g Eden Premium eritrit, 1 teáskanál vanília aroma, vagy őrlemény, 310 g szoba hőmérsékletű víz. Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük össze és dolgozzuk el alaposan. Azonnal töltsük egy 24x24 centiméteres szilikonos sütőpapírral bélelt formába, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre alsó-felső sütéssel 25 perc alatt. Ízlés szerint megkenhetjük kedvenc krémünkkel, lekvárunkkal. Forgathatunk bele gyümölcsöket, csokoládét. Ízesíthetjük kedvenc fűszereinkkel.
Hozzávalók 5 darab muffinhoz: 125 g lisztkeverék, 45 g eritrit, fél teáskanál vanília aroma vagy őrlemény, 155 g víz. Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és öntsük szilikonos muffin formákba. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel süssük készre 20 perc alatt.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: 1342 kJ/343 kcal
Zsír: 2,5 g
- Amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 66,8 g
- Amelyből cukrok: 0,2 g
Rost: 8,5 g
Fehérje: 9 g
Só: 0,05 g
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Átlagos tápérték 100 g kész, kisült, a recept alapján elkészített muffinban/piskótában:
Energia: 635 kJ/152 kcal, 620 kJ/148 kcal
Zsír: 1,1 g, 1 g
- Amelyből telített zsírsavak: 0,2 g, 0,2 g
Szénhidrát: 45,5 g, 44,5 g
- Amelyből cukrok: 0,08 g, 0,08 g
- Amelyből poliolok: 15,9 g, 15,5 g
Rost: 3,7 g, 3,6 g
Fehérje: 3,9 g, 3,8 g
Só: 0,02 g, 0,02 g
A kisült, kész, a recept alapján elkészített muffin átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 29,6 g.
A kisült, kész, a recept alapján elkészített piskóta átlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 29 g.
A változó éghajlati viszonyok és a termő területek eltérő tulajdonságai miatt minden alapanyagnak, szállítmánynak különböző lehet a pontos tápértéke. Igyekszünk honlapunkon folyamatosan frissíteni az adatokat, de kérjük minden esetben figyelmesen ellenőrizze a terméken szereplő hátsó címke értékeket, mivel mindig az az irányadó.
Gluténmentes üzemben készült.
Származási hely: Magyarország.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.