Elérhetõ
Amennyiben szerda 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 17, péntek.
gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt [köles: Lengyelország], teff liszt, quinoaliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricaliszt-, és keményítőmentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyerek és péksütemények készítéséhez.
Házi kenyér recept:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint. Ízlés szerint fűszerezhető.
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint fűszerezhető.
100 g lisztkeverékben:
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A kész kenyér amint kihűlt azonnal fagyasztható. Kiolvasztva, visszanyeri eredeti, friss állagát és ízét. Eltarthatósága mélyhűtés nélkül, szoba hőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben nem érdemes tárolni, mert megkeményedik.