Elérhetõ
Amennyiben hétfő 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás május 14, szerda.
Az omega-3 zsírsavakról az utóbbi évtizedekben derült ki, hogy milyen fontos szerepük van az egészség megőrzésében és a betegségek gyógyításában. A többszörösen telítetlen omega-3 esszenciális zsírsavakat, a vitaminokhoz hasonlóan, a szervezet nem tudja előállítani, így azokat csak az étkezések alkalmával, élelmiszereinkből tudjuk magunkhoz venni.
Az omega-3 olajok legfontosabb forrásai a halak, amelyek valamikor az emberi táplálkozás alappillérei voltak, és sok helyen azok ma is. Néhány területen, így Magyarországon is, jelentősen visszaszorult az utóbbi évszázadokban a halfogyasztás, aminek negatív közegészségügyi hatásai jól kimutathatók.
A bőrproblémák, ízületi gyulladás, immunrendszeri rendellenességek, depresszió, gyulladásos betegségek és az infarktus részben abból ered, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségben omega-3 tartalmú zsírsavakat, illetve a telített és a telítetlen zsírsavak arány nem megfelelő a táplálkozásunkban.