Elérhetõ
Amennyiben csütörtök 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás március 25, kedd.
Az ókortól napjainkig a Közelkeleti emberek napi élelme a teljes gabonaőrleményekből készült, nyomelemekben és ásványi anyagokban igen gazdag lepény, melyet kemencében, napon vagy tűzben felforrósított köveken "sütöttek", szárítottak. Forró égövi országokban testet hűsítő hatása miatt az árpa, egyébként tönköly, illetve búza is lehet az alapanyag vízzel, sóval, olajjal.
Az EZÉKIEL kenyér a Bibliában olvasható recept alapján készült (Ezékiel 4,9). Lepényként nem kell ropogósra sütni, mert akkor hamar kiszárad, lévén, hogy max. egy ujjnyi vastag. Élesztővel is elkészíthető kelesztett kenyér formájában. Az EZÉKIEL kenyér búzamentes változata a ZABKENYÉR lisztkeverék.
árpa, búza, tönkölybúza, köles, sárgaborsó, bab és lencse teljes kiőrlésű lisztje.
glutén (aláhúzással jelölve az összetevők között).
Vízzel, tengeri sóval, olívaolajjal sűrűre kikeverjük, tepsiben vagy kontaktgrillsütőben megsütjük. Ősi recept (i.e. 590) a fehérje-komplettálás elvéről (hüvelyesek és gabonák keveréke). Lásd Ezékiel könyve 4. rész 9. vers.
száraz, hűvös helyen.
Magyarország (hazai feldolgozású termék).