Elérhetõ
Amennyiben csütörtök 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás október 21, kedd.
A Collango márka legújabb termékcsaládjának következő terméke a folyékony K1 (gyógyszerkönyvi minőség), természetes eredetű K2 (növényi fermentációval előállítva) vitamin és kiváló minőségű „napfény” üvegbe zárva, D3-vitamin formájában.
nettó 20ml (~18g), 1 adag: 4.000NE D-vitamint tartalmaz és 1.000 µg K komplexet (900 µg K1-vitamin és 100 µg K2-vitamin) (1 adag = 12 csepp) 60 adag/kiszerelés.
egy nagy dózisú vitamin készítmény. Kiváló minőségű DSM D3-vitamin, alga eredetű D3-vitamin (vegan) keverékéből, gyógyszerkönyvi minőségű K1-vitaminból és teljesen természetes, biotranszformációval előállított vegan K2-vitaminból áll, melyet vegyes tokoferolokkal (E-vitamin) stabilizáltunk. Mindez feloldva RSPO minősített MCT (közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei) olajban feloldva. Ez azért fontos, mert fenntartható gazdálkodásból származik, és így közösen megőrizhetjük a vadon élő állatfajok élőhelyeit.
A K-vitamin egy nélkülözhetetlen zsírban oldódó vitamin, amely támogatja a véralvadást és hozzájárul az egészséges csontok megőrzéséhez. Egyre több a tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a K-vitamin különböző formái eltérő és jelentős hatással vannak a betegségek kockázatának csökkentésére.
A K-vitaminnak két természetes előfordulási formája van: a K1-vitamin (filokinon), melyet növények szintetizálnak; a K2-vitamin különböző formái (menakinonok) főleg tejtermékekben fedezhetőek fel, és kisebb mértékben az állatok, emberek emésztőrendszerében található baktériumok is előállítják.
A K-vitamin mindkét típusára szüksége van az emberi szervezetnek a protrombin nevű fehérje előállításához. Ezen kulcsfontosságú fehérke játszik szerepet a véralvadásban, de a megfelelő csontanyagcseréhez és a szív működéséhez is hozzájárul. Míg a K1-vitamin elsősorban a véralvadásban betöltött funkciója alapján ismert, addig a K2-vitamin egy változatosabb funkciókat betöltő szereppel bír az emberi szervezetben.
A csontok egészségének, épségének megőrzése nem egyszerű feladat az életkor előrehaladtával. Számos tényező befolyásolja a csontjaink egészségét, pl.: D-vitamin, kalcium, magnézium, bélrendszer egészsége stb. Az aktuális tudomány álláspontja szerint ezen tényezőket bővíteni kell a K2-vitaminnal. Hogy miért? Mert ezen vitamin szükséges az oszteokalcin nevű fehérje működéséhez, melynek fontos szerepe van a csontok kialakulásában és megújulásában is.
Amikor a K2-vitamin aktiválódik, az oszteokalcin kötődik a kalciumhoz, melynek eredményeképpen a kalcium lerakodik a csontokba, és a csont mineralizálódik, keményebbé, ellenállóbbá válik.
A K2-vitamin aktivál egy olyan fehérjét (MGP), amely megakadályozza a kalcium lerakódásának kialakulását az erek falában. Ezáltal kisebb a kockázata a szívartériák meszesedésének, merevedésének, amely a különböző szívbetegségek okozója. Tehát a K2-vitamin visszatartja a kalciumot és segít fenntartani az erek falának rugalmasságát, hogy a vér szabadon áramolhasson a szív artériáin, elősegítve ezzel a szív egészségi állapotát.
K2-vitamin kiváló forrásai az állati eredetű élelmiszerek:
Jelentős mennyiségű K2-vitamint tartalmaznak az erjesztett élelmiszerek is, mint például a savanyú káposzta, sajt. Az élelmiszerek legmagasabb K2-vitamin koncentrációja a japán eredetű natto tartalmazza, mely szójából erjesztéssel készül.
A K-vitamin hiány felnőtteknél ritka, de sajnos nem kizárt. Azokat az embereket érintheti, akiknek a gyógyszerszedésük által gátolva van a K-vitamin anyagcsere a szervezetükben (pl. antibiotikumok). De előfordulhat különböző élelmiszer- és tápanyagfelszívódási zavarban szenvedő betegeknél, valamint újszülötteknél, csecsemőknél is.
Leggyakoribb tünetei a K-vitamin hiánynak:
Nincs hivatalos ajánlás a K2-vitamin bevitelére, mivel ezen tápanyaggal kapcsolatos kutatások száma folyamatosan növekszik. Azonban K-vitaminhoz juthatunk, mint már szó esett róla az elfogyasztott élelmiszerekből, étrend-kiegészítőkből, illetve a bélben élő baktériumok termelése által is. Így az összes K-vitamin javasolt bevitele nők esetében hozzávetőleg 90 mikrogramm/nap, míg a férfiaknál 120 mikrogramm/nap.
20ml (~18g)
60 adag (1 adag 12 csepp)
NRV: Táplálkozási napi beviteli referencia érték felnőttek számára.
napi 12 csepp javasolt, közvetlenül szájba vagy ételhez keverve.
MCT olaj, fillokinon (K1 vitamin), menakinon (K2 vitamin-vitaMK7®), kolekalciferol (D3 vitamin), antioxidáns: alfa-Tokoferol.
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Véralvadást gátlót szedő egyén, konzultáljon orvosával a termék szedése előtt!
Száraz, hűvös helyen, kisgyermekek elől elzárva tartandó.