Több 10.000 elégedett vásárló. Nekünk Te vagy a fontos!
recept  sutes-fozes 

Gastro Alto: puha mézeskalács recept


Ünnepi hangulatot varázsolnál a konyhádba? Készítsd el ezt a puha mézeskalács receptet, amely garantáltan a karácsonyi időszak kedvence lesz.

Gastro Alto: puha mézeskalács recept

A száraz hozzávalókat szerezd be nálunk!

Hozzávalók:

500 g liszt

200 g méz

100 g barna cukor

100 g vaj

1 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál őrölt szegfűszeg

1 teáskanál őrölt gyömbér

Csipet só

Elkészítés:

Egy közepes méretű edényben olvaszd fel a vajat, mézet és a barna cukrot. Keverd össze, amíg sima nem lesz, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat, szegfűszeget és a gyömbért. Keverd a mézes keveréket a száraz hozzávalókhoz, add hozzá a tojást, és gyúrd össze, amíg sima tésztát nem kapsz. Fedd le a tésztát, és hagyd pihenni a hűtőben legalább egy órán át. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra, majd szaggasd ki a mézeskalács formákat. Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd őket 8-10 percig, vagy amíg szélek aranybarnává nem válnak.

Hagyd a mézeskalácsokat a tepsiben hűlni néhány percig, majd helyezd rácsra teljesen kihűlni. Díszítsd a mézeskalácsokat ízlésed szerint, legyen szó egyszerű cukormázzal történő díszítésről vagy bonyolultabb minták készítéséről.

Készítsd el ezt a finom puha mézeskalács receptet, és élvezd az ünnepi sütés minden pillanatát! 🍪🎄🌟



Vissza a blog címoldalára



Alto - a tudatos vásárlók webáruháza

A tudatos vásárlók webshopja. Ha kérdésed van a termékekkel kapcsolatban írj nekünk vagy hívj minket!