Valami édesre vágysz úgy, hogy az beleférjen a napi kalóriakeretedbe? Akkor mutatunk egy egyszerű, diétás étrendbe is beépíthető receptet! 😉
Hozzávalók:
-1-1,5 kg krumpli
-só
-2 db tojás
-annyi szénhidrátcsökkentett liszt, amennyit felvesz a tészta - termékajánló: https://alto.hu/glutenmentes-eden-premium-bake-free-szenhidratcsokkentett-arany-kenyer-lisztkeverek-500g
-ízlés szerint fitt lekvár - termékajánló: https://alto.hu/index.php?search=fitt+lekv%C3%A1r&route=product%2Fsearch
-0,5 kg gluténmentes zsemlemorzsa - termékajánló: https://alto.hu/barbara-glutenmentes-zsemlemorzsa-250-g
-1,5 ek olaj
A krumplit héj nélkül, nagyobb darabokra vágva, sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, összetörjük. Az összetört krumplihoz hozzáadjuk a tojást, majd liszttel összegyúrjuk, amíg egy félkemény tészta állagot nem kapunk. Egy serpenyőben, olajon, állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Vigyázzunk, hogy ne égjen le!
A tésztát körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk ki, majd 5x5 cm-es kockákra vágjuk.
Minden kocka közepére egy kis lekvárt teszünk, majd óvatosan gombócokat formázunk belőlük, ügyelve arra, hogy a lekvár ne folyjon ki. Szükség esetén meglisztezzük a gombócokat. A gombócokat forrásban lévő vízbe helyezzük, és addig főzzük, amíg a víz tetejére nem emelkednek.
Egy tésztaszűrő segítségével átemeljük őket egy hideg vízzel teli tálba, ahol 3-4 percig hagyjuk őket, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
A lecsepegtetett gombócokat beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
Jó étvágyat!