Elérhetõ
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, sárgás alapszínű, finomszemcsés őrlemény. A durumbúza (Triticum durum) világszerte a száraztészták elsődleges alapanyaga, mivel lisztje megfelelő fehérjetartalmú, hogy kitűnő tojás nélküli tészták készülhessenek belőle.
A száraztészták mellett palacsintatészták és pizza tészták készítéséhez is alkalmas. Nagy sárga pigment tartalma tojás hozzáadása nélkül is esztétikus, sárga alapszínű termék előállítását teszi lehetővé.
Emellett még a sikérszerkezete is alkalmassá teszi tésztakészítéshez, mert az erős sikérváz a főzés során képes visszatartani a keményítőt, aminek következtében a tészta felülete nem nyálkásodik, nem ragad, alakját stabilan megőrzi.
A durumbúzából készült tészták gyorsan elkészülnek, főzési idejük néhány perc.
durumbúza*
*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
1 kg
Bio durumbúzaliszt sima 1 kg, Biodurumbúzalisztsima1kg