Elérhetõ
Amennyiben kedd 18:00 óráig rendelsz,
a várható kiszállítás május 15, csütörtök.
Az avokádóolajat (Avocado oleum) a babérfélék családjában, az avokádófa (Persea gratissima, syn. P. americana) mag nélküli, körte vagy tojásdad alakú terméseiből préseléssel állítják elő. A kinyert olaj mennyisége elérheti a 30%-ot.
A frissen préselt olaj sűrű, zöldes színű, a finomítási eljárás után azonban sárgává változik. Az olajban főként telítetlen zsírsavak (olaj-, linol-, palmitoleinsav) észterei találhatóak, amelyek összmennyisége elérheti a 80%-ot. A telítetlen zsírsavészterek mellett a palmitinsav észtere is megtalálható, 5-25%-nyi mennyiségben. További figyelemre méltó összetevők közé tartoznak a vitaminok (pl. A-vitamin) és a fitoszterolok (pl. béta-szitoszterol).
Az avokádóolaj bőrtápláló, a bőr szárazságát enyhítő, illetve a bőr nedvességmegőrző képességét fokozó hatású. Különösen a száraz, vízhiányos és érzékeny bőr ápolására ajánlják. Használható egymagában vagy bázisolajok (pl. mandula, földimogyoró, szőlőmag) hatásainak kiegészítésére. Zsíros olajkeverékekben is alkalmazható, illetve bőr- és testápoló készítményekhez, mintegy 3-10%-os mennyiségben.
Száraz és normál bőr ápolására, valamint masszázsolaj készítéséhez ajánljuk.